Anneke Verhagen: In mijn vrije tijd brouw ik bier!

Naam: Anneke Verhagen
Leeftijd: 32
Functie: Patissier ‘t Raadhuis Uden

1 Hoi Anneke, waar kom je vandaan?
-Ik ben opgegroeid in Boxtel! Een dorpje niet ver hier vandaan. Ik heb daar een gelukkige jeugd gehad en was veel bezig met sporten. Honkbal om precies te zijn en op latere leeftijd werd dat softbal. Ik was daar erg bedreven in en speelde zelfs op landelijk niveau. Naast sporten was ik ook erg creatief als kind. Ik dacht in eerste instantie dat ik iets in de reclamewereld wou gaan doen, omdat ik gek was op mode en fotografie en ben zodoende een opleiding gaan volgen bij het St. Lucas college in Boxtel. Dat is een creatieve school met veel aandacht voor vormgeving, media en technologie. Ik merkte dat ik daar toch niet helemaal mijn draai kon vinden en ben er vroegtijdig mee gestopt. Nadien ben ik een beetje noodgedwongen in de horeca gaan werken en van daaruit een koksopleiding gaan volgen. Uiteindelijk een goede beslissing, want tijdens de koksopleiding kwam ik er al gauw achter dat dat me op het lijf geschreven was! Best typisch, als je nagaat dat ik als kind helemaal niks met koken had. Ik bakte zelfs nog geen taart met mijn
moeder haha. Hoe anders is dat nu! Patisserie is een geweldige creatieve uitlaatklep geworden voor me!

2 Woon je nog steeds in Boxtel?
-Nee, inmiddels niet meer. Zo rond mijn 21de ben ik me dus fulltime op mijn koksopleiding gaan richten. Dat ging erg goed. In mijn tweede leerjaar werd ik aangenomen bij Michelinrestaurant De Molen in Kaatsheuvel. Ik heb daar zo’n twee jaar gewerkt. Mijn laatste leerjaar was bij Michelinrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Daar heb ik zeker zo’n vijf jaar gewerkt in totaal.
Ik leerde tijdens mijn werk bij restaurant De Karpendonkse Hoeve de toenmalige souschef Thijs Berkers kennen (nu chef-kok ‘t Raadhuis) en we kregen goed contact met elkaar. Na een tijdje sloeg de vonk vanuit zijn pan over en kregen we een relatie ?Inmiddels wonen we sinds 2012 gelukkig samen in een leuke eengezinswoning in Eindhoven!
Overigens werken we nu weer samen, want ik ben onder andere door Thijs bij ‘t Raadhuis beland. Zijn enthousiasme werkte erg aanstekelijk! ‘t Raadhuis bied goede arbeidsvoorwaarden en veel ruimte voor ontwikkeling! Hij werkte op dat moment al een half jaar als chefkok bij ‘t Raadhuis en een half jaar later ben ik, vanuit restaurant Monarh waar ik toen werkte, ook hier komen werken als patissier!

3 Hoe is jou liefde voor patisserie ontstaan?
Ik heb een algemene koksopleiding gevolgd, maar heb altijd al een goede klik met patisserie gehad. Het gebeurde steeds vaker in de keuken dat er werd gezegd ‘doe jij de desserts, jij kan dat zo goed!’ en zo is het een beetje ontstaan. Patisserie blijft toch een vak apart blijkt wel! Ik kan mijn er creativiteit goed in kwijt en ik denk dat je het nog het best kan vergelijken met iemand die goed kan schilderen of tekenen. Ik vind het heerlijk om de desserts zo mooi mogelijk te maken en hou van alle kleine details…

4 Ben je trendgevoelig en wie inspireert jou?
-Ik ben zeker trendgevoelig! Ik kijk enorm veel naar plaatjes op Instagram en ben altijd
nieuwsgierig hoe anderen het doen. En als we het over inspiratie hebben, dan denk ik eigenlijk meteen aan patissier Christophe Boucher van het Dessance restaurant in Parijs! Dat is het eerste restaurant ter wereld waar alles om desserts draait en het complete drie- of viergangen menu alleen maar uit desserts bestaat. De desserts van Christophe Boucher bevatten vaak groentes en ik vind dat enorm inspirerend! Ook ik werk veel met groentes in mijn desserts…

5 Heb je naast je werk ook hobby’s?
-Jazeker! Ik vind het heel belangrijk dat je naast je werk ook nog een ander leven hebt met leuke hobby’s en vrienden. Uiteraard gaan Thijs en ik graag uit eten in onze vrije tijd. We vinden het leuk om bij verschillende restaurants te eten en te kijken hoe anderen het doen. Dat wordt overigens vaak enorm gewaardeerd door collega’s onder elkaar. Je toont op die manier interesse in andermans werk.
Maar mijn echte grote hobby, dat is toch wel mijn bierbrouwerij! Terwijl Thijs het liefst een rondje op zijn mountainbike maakt, sta ik in mijn vrije tijd bier te brouwen. Samen
met een kennis heb ik een eigen bier ontwikkeld en daar ben ik enorm trots op. Het bier is
voorzien van een etiket met mijn naam erop. Uiteraard door mijzelf gemaakt, lekker creatief haha. De biertjes delen we aan onze vrienden uit en die kunnen dat goed waarderen 🙂

6 Wat is je favoriete vakantiebestemming?
-Ik denk toch wel Azië. Ik ben zojuist met een paar vriendinnen naar Bali en Lombock geweest. Ik kan enorm genieten van de excursies door het binnenland. De natuur is echt prachtig daar en je hebt er bijzondere tempels! Daarnaast speelt het eten uiteraard een grote rol. Het liefst eet ik in restaurantjes waar de lokale bevolking ook eet, maar ik heb mezelf ook getrakteerd op een etentje bij het Locavore! Dat restaurant staat in de top 50 beste restaurants in Azië! Toevallig komt over twee weken de chef-kok van dat restaurant naar Nederland en we hebben nu al gereserveerd wanneer hij als gast in het RIJKS gaat koken!

7 Heb je een kooktip voor de lezers?
-Goeie vraag! Als ik iets zou willen meegeven, dan is het wanneer je een etentje bereid voor je vrienden, maak dan iets waar je bekend mee bent en ga niet iets nieuws proberen, dan blijft het voor jou ook een ontspannen avond…
—————
Benieuwd naar het Instagram account van Anneke?
Klik hier ➡ https://www.instagram.com/annekeverhagen1248/

Corina

Freelance writer, fotografe en een echte fijnproever!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Foodlovestories op InstagramInstagram heeft toestemming nodig om een ​​gebruikersprofiel te bekijken. Gebruik geautoriseerd account in widgetinstellingen

Op zoek naar de passie achter de culinaire parels op je bord...!