Lunchroom Nayolie treed toe tot de Euro-Toques!

Wanneer je bij de schoonmaakafdeling van de plaatselijke supermarkt aankomt, vind je bepaalde producten waarbij je met je duim ergens overheen kan wrijven en dan komt er een geur vrij.
Die geur verklapt dan wat er in de inhoud van de verpakking zit. Dennengeur, ocean breeze, Lilly flowers…
HELAAS is dit niet het geval met het volgende artikel…

 


 

Gisteren was het zover; culinaire tovenaar Kelvin Lin van lunchroom Nayolie in Voorschoten is toegetreden tot de Euro-Toques vereniging.
Een bijzonder moment waarbij onder andere de burgemeester aanwezig was om de kurk van de champagnefles te sabreren, want er horen uiteraard bubbels bij dit mooie moment.
Bubbels en lekker eten!

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Voor deze speciale gelegenheid werd er zowel een Ruinart champagne, als een Urbany-Cheminon champagne opengemaakt, welke de laatste een rijpe champagne uit 1987 is (!) met een frisse en fruitige smaak!
Voor Kelvin de normaalste zaak van de wereld.
“Ik werk alleen maar met de allerbeste producten,” legt hij uit, “ik doe dat niet om hoog van de toren te blazen of om op te scheppen, maar goede en eerlijke producten zijn gewoon de allerbelangrijkste ingrediënten voor een mooi gerecht! Dat is ook waarom ik graag wou toetreden tot de Euro-Toques. Het is de Code van Eer wat mij enorm aanspreekt! In deze Code van Eer is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Nou geef ik eerlijk toe dat het met mijn Aziatische roots niet mogelijk is om de blauwvin tonijn uit de Noordzee te vissen. De vis die ik gebruik is dus niet lokaal, maar ik let wel heel goed op of het een duurzame vangst is. Daarnaast gebruik ik ook het hele dier, van kop tot staart, en maak ik geen gebruik van kunstmatige toevoegingsmiddelen. Wat dat betreft heb ik een grote klik met Euro-Toques!”
En die klik is wederzijds blijkt wel wanneer we aan tafel gaan.

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Naast mij aan tafel zit Gerard Walters, bestuurslid Euro-Toques.
Hij kijkt me blij aan nadat hij een hap van het eerste gerecht heeft genomen.
De prachtige Langoustine is voorzien van een flinke dot Beluga kaviaar, een natuurlijke zeezout, aldus Kelvin.
“Ik ben erg positief over onze nieuwe Euro-Toques member,” zegt Gerard, “deze chef heeft zo ontzettend veel kennis van zaken, dat is buitengewoon! Hij weet zijn producten op een hele creatieve manier tot een prachtig geheel te brengen en daar heb ik echt diepe bewondering voor. Dit is heel bijzonder wat wij vandaag ervaren. Al die smaken op het bord kloppen gewoon! Als ik nu echt zou moeten gaan muggenziften, dan kunnen we het gaan hebben over de producten en of die nu wel of niet lokaal zijn. Waarom kiezen voor een coquille uit Japan terwijl ze bijvoorbeeld ook in Engeland groeien. Maar Kelvin gaat daar erg bewust mee om en is daar heel open en eerlijk over. Dat is precies waar de Euro-Toques voor staat. Openheid en eerlijkheid! Laat de gasten weten wat er op hun bord ligt. Kelvin heeft goed bewezen duurzaamheid hoog in het vaandel te dragen en wij zijn dan ook erg trots dat hij nu een member van onze vereniging is geworden!”

 

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

“Ik kende de Euro-Toques nog niet,” vertelt Nanning Mol, (loco)burgermeester Voorschoten, “ik kende het logo wel, maar niet de achterliggende gedachten. Ik ben aangenaam verrast door de boodschap die deze club uitbrengt. Het is de oorspronkelijke stijl van Bocuse, pure en eerlijke producten en met de seizoenen meekoken. Een boodschap die jaren geleden al gold, maar nu denk ik belangrijker is dan ooit! Wat dat betreft is het eigenlijk een hele hippe club, de Euro-Toques! Wat wij als gemeente enorm waarderen aan Kelvin is dat hij gemeente Voorschoten heeft uitgekozen om een uitzonderlijke en leuke gastronomische onderneming te beginnen. Een onderneming die er met kop en schouders in de regio bovenuit steekt en daarmee gelijk ook het centrum omhoog tilt. Mensen komen van heinde en verre speciaal naar Voorschoten om te lunchen bij Nayolie en lopen nadien gelijk nog even een rondje door Voorschoten om te winkelen. Daarmee creëer je een mooi samenspel tussen ondernemers. We willen graag dat mensen Voorschoten steeds meer als uitje gaan bezoeken. Ik denk dat onze beide Euro-Toques restaurants (restaurant Allemansgeest Voorschoten is ook een Euro-Toques member) daarin erg goed scoren!”
Hij is even een moment stil.
“Mmm…is dat het dessert wat ik ruik?” zegt hij dan verbaasd, “ik heb nog nooit meegemaakt dat je een koud dessert van zo’n afstand kunt ruiken. Wat een heerlijke geur!!”

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

 

Kelvin Lin, Euro-Toques, inauguratie, Nayolie, Food love stories

 

 

 

De avond vliegt voorbij!
Verschillende Sake’s zijn de revue gepasseerd en de mooiste ingrediënten lagen op het bord.
Van Beluga kaviaar tot de grootste langoustines die je maar kunt vinden en zelfs foie gras op een heerlijke crème brulee van gerookte paling.
Hier en daar vallen er opmerkingen dat dit misschien wel de grootste chef van Nederland is.
Groots? Ja! Grootste? Ik weet het niet.
Wat ik wel weet is dat de culinaire tovenaar van Voorschoten weer een prachtig diner heeft verzorgt waar de aanwezigen nog lang over zullen napraten en daarin is hij beslist One of a Kind!
De Euro-Toques restaurantvereniging heeft nu zo’n 152 members.
Mocht je nieuwsgierig zijn of er een restaurant bij jou in de omgeving zit, klik dan op onderstaande link!
Wil je gewoon 100% zeker voor iets unieks gaan, maak dan even een afspraak bij Nayolie.
Maar wel opschieten, want vol is vol! En dat gebeurd erg gauw…

www.euro-toques.nl

Corina

Freelance writer, fotografe en een echte fijnproever!

2 Comments

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Foodlovestories op InstagramInstagram heeft toestemming nodig om een ​​gebruikersprofiel te bekijken. Gebruik geautoriseerd account in widgetinstellingen

Op zoek naar de passie achter de culinaire parels op je bord...!