S.Pellegrino Starring Concept bij Hofstede Meerzigt! ⭐️

Hofstede Meerzigt in Zoetermeer, wie kent het niet?
Helaas nog genoeg mensen ben ik achter gekomen en dat is zonde!
Dit prachtige restaurant is het culinaire pareltje van Zoetermeer en geliefd bij vele inwoners.
Chefkok Alain Adriaanse weet menigeen al jarenlang te verrassen met zijn creatieve gerechten en zijn vaste sommelier Sermad Wartan weet hier de mooiste wijnen bij uit te zoeken.
De laatste tijd heeft Alain een nieuwe hobby ontwikkeld, om precies te zijn ‘Koken met Sterren’.
Een gezellige, inspirerende avond in de keuken waar de gasten van mogen meegenieten door een tafeltje in het restaurant te boeken.
Menig sterrenchef is al langs geweest en heeft in het levendige Zoetermeer zijn foodprint achtergelaten.
Vanavond neem ik een kijkje in de keuken tijdens een leuke samenwerking met Dick Middelweerd, beter bekend als de Patron Cuisinier van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve**.

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

 

 

“Een paar keer per jaar doe ik dit soort dingen,” antwoordt Dick op de vraag waarom hij deze avond aanwezig is, “ik denk dat buiten de deur koken echt een beetje van deze tijd is. Of het nu in een restaurant in Nederland is of ergens in het buitenland, het is gewoon erg populair dat chefs elkaar opzoeken in elkaars keuken. Het is een leuke manier om gasten buiten de regio kennis te laten maken met een andere keuken, in dit geval onze keuken. Daarnaast komen al veel mensen uit deze regio naar De Treeswijkhoeve, nu kunnen ze in hun vertrouwde omgeving en zonder ver te rijden ook een keer genieten van onze gerechten…”
Kenden jullie elkaar al?
“Nee nog niet!” antwoordt Dick, “we zijn aan elkaar gekoppeld en ik vind het een leuke match. Maar het is eigenlijk hetzelfde als sporten. Ik ben een wielrenner. Zet drie wielrenners bij elkaar, laat ze een dag fietsen en hun dag kan niet meer stuk. Zet een paar koks bij elkaar die elkaar niet kennen en je hebt een gezellige avond. Je hebt een soort bindende factor met zijn allen. Je houd ervan om mensen te verwennen en om mooie gerechten te maken. Dat is gewoon super leuk!”

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

Hofstede Meerzigt, Treeswijkhoeve, Food love stories

 

“Super gaaf zo’n avond,” lacht Alain,  “ten eerste omdat je weer leuke chefs ontmoet. Daarnaast is het ook erg leerzaam voor ons. Je ziet verschillende gerechten voorbij komen met soms bijzondere ingrediënten waar je zelf nog niet aan gedacht had. Of soms ken je de ingrediënten maar doen hun er iets heel anders mee. Wat mij opvalt aan Dick is dat hij heel verfijnt werkt en hele mooie smaken gebruikt met een Aziatische invloed. Daar ben ik gek op! Ik ben ook heel benieuwd naar mijn samenwerking met Soenil Bahadoer. Ik heb daar ooit als gast aan tafel gezeten en ben groot liefhebber van zijn keuken. Ik hoop ook dat we ook echt wat van de bereidingswijze gaan meekrijgen, want dat is nog wel een dingetje. Wanneer je een buitenlandse gastchef in de keuken hebt staan, dan moeten ze alles vanaf nul bereiden. Wanneer er een Nederlandse gastchef in de keuken staat, dan hebben ze veel dingen al in hun eigen keuken voorbereid. Logisch natuurlijk, maar zo krijgen we jammer genoeg minder mee van het bereidingsproces. Maar hé, dat is een luxe probleem. Ik vind het sowieso al heel gaaf dat zo’n chef in de keuken staat!”
Hoe reageren de gasten op de samenwerkingen?
“Heel erg goed!” lacht Alain, “dat zie je wel aan het aantal reserveringen op de maandag. En je krijgt er ook weer nieuwe gasten door. Ze komen in eerste instantie voor de sterrenchef en worden dan nieuwsgierig naar de keuken van Hofstede Meerzigt. Een keuken die ik ze met alle liefde wil laten proeven…”

En ik kan uit ervaring vertellen dat die keuken meer dan de moeite waard is!
Wil jij ook een keertje de gerechten van Alain Adriaanse proeven?
Hieronder de contactgegevens.
Liever een avondje ‘Koken met Sterren’? Hou dan hun website in de gaten.
Dit jaar komen onder andere nog Soenil Bahadoer van De Lindehof**, Arturo Dalhuisen van The White Room* en Onno Kokmeijer van Ciel Blue** een avondje koken…

Restaurant Hofstede Meerzigt
Zonnenberg 10
2716 PG Zoetermeer Tel 079 351 5902

www.hofstedemeerzigt.nl

Corina

Freelance writer, fotografe en een echte fijnproever!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Foodlovestories op Instagram
  • n van de plekken waar het allemaal begint de Sterklas
  • Wat is de Oosterschelde toch mooi! En wat ben ik
  • De puntjes op de i! lovemyjob creativity creativedishes art foodart
  • Meerdere bereidingen van pompoen zwarte knoflook en prei Waanzinnig!! vegilife
  • Dit prachtige gerecht op basis van Langoustine  Pinda
  • Nog geen idee wat je moet eten vanavond? Wat dacht
  • Even een paar fotos met de Iphone van een bijzonder
  • Afgelopen maandag was het weer hot in the kitchen bij
  • Een mooi alternatief voor uit eten gaan is het inhuren

Op zoek naar de passie achter de culinaire parels op je bord...!