Een paradijselijke ervaring bij Restaurant Eden in Valkenswaard

Gloednieuwe pannen, oogstrelend nieuw serviesgoed en gaaf bestek, het zijn allemaal de ingrediënten van een nieuw opgestane culinaire parel: restaurant Eden in Valkenswaard.
“De naam Eden ja,” lacht Robin Groos, samen met Herman Cooijmans eigenaar van het restaurant, “ik droomde al heel lang van een zaak als dit. In mijn hoofd zag ik een prachtig groen paradijs met verticale muren vol met planten, waar mensen zich lieten verleiden spannende gerechten te eten. In de loop der jaren raakte die droom meer naar de achtergrond, tot ik Herman via het werk tegenkwam. We hadden het regelmatig over de mogelijkheden een eigen zaak te beginnen en mijn droom om een soort Hof van Eden op te zetten kwam weer naar boven. Herman was gelijk enthousiast. Zijn vader is altijd bloemist geweest en hij had zodoende grote affiniteit met het thema. We zijn met het idee naar onze architecten gegaan. Die hebben op hun beurt het idee een abstracte vormgeving gegeven, met verwijzingen naar het Hof van Eden. Zo moeten bijvoorbeeld de slangen op de muur de gasten verleiden dingen te proeven die ze misschien normaliter niet zouden proeven…”

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

Het restaurant is nog kakelvers en heeft net vier avonden gedraaid, waarvan de eerste avond voor vrienden.

“De proefavond met vrienden was zacht gezegd heftig, “aldus Herman, “de keuken was de dag ervoor geplaatst, echt super last minute, en ik moest er nu achter komen of alles werkte. Met vallen en opstaan en zweet op mijn voorhoofd heb ik me door de avond heen gebikkeld, maar de reacties waren super! Het gaf me vertrouwen om zo door te gaan. De avond daarna met ‘echte’ gasten was wederom een succes. Een pak van mijn hart! Van één van de tafels kwam zelfs het compliment dat ze niet zouden zeggen dat we net open waren. Blijder hadden ze me niet kunnen maken!”

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

Eden, Food love stories

 

In de keuken wordt Herman bijgestaan door souschef Niels Balke, die op zijn beurt ontzettend blij is met deze kans!

“Ik vind het super gaaf om deze opstart van zo dichtbij te mogen meemaken,” zegt Niels, “ook ik droom al lang van het runnen van een eigen zaak, ik kan hier dus heel veel van leren. Daarnaast vind ik het geweldig om met Herman en Robin samen te werken. We hebben een goede band met elkaar en zijn allemaal zeer gedreven iets bijzonders neer te zetten. Voorlopig blijf ik dus ook nog lekker hier werken…”

Als vierde speler in dit team zorgt Brian van der Laak dat de gasten van de lekkerste wijnen en dranken worden voorzien, een job well done is onze mening!
Allen hebben hun sporen dik verdiend in de wereld van de gastronomie en hebben met dit nieuwe concept weer een veelbelovend restaurant neergezet.
Wij wensen de nieuwkomers heel veel succes en zeggen TOT ZIENS!

Corina

Freelance writer, fotografe en een echte fijnproever!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Foodlovestories op Instagram
  • In Zeeland is een nieuw restaurant opgestaan met de naam
  • Een lokaal stukje wild ree op het bord bij restaurant
  • Meerdere bereidingen van pompoen zwarte knoflook en prei Waanzinnig!! vegilife
  • Ik ben gek op zwartwit fotos! Het geeft altijd zoveel
  • Even een paar fotos met de Iphone van een bijzonder
  • n van de plekken waar het allemaal begint de Sterklas
  • Prachtig gerecht en lekker! van Hamachi Kingfish bij restaurant Aan
  • Op Food Love Stories vind je een leuk verslag over
  • In de Rotterdamse Foodhallen vind je het echt allemaal Aziatische

Op zoek naar de passie achter de culinaire parels op je bord...!